Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 28 Νοέμβρη 2008



Για την δίκη των πράσινων παπουτσιών

Μετά τη δίκη της Ζαρντινιέρας, η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστεί σε μια ακόμη δίκη, αυτή του φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια, του Παναγιώτη Κετίκη.

Ο Π. Κετίκης, προφυλακίστηκε άδικα, όπως καταφανώς απεδείχθη και από τα βίντεο των τηλεοπτικών μέσων που κάλυπταν τα επεισόδια το ξημέρωμα της 6ης Μαΐου 2007, για ενάμιση μήνα.

Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε επιθέσεις κατά αστυνομικών με βόμβες μολότοφ στην οδό Εθνικής Αμύνης, έξω από το Α.Π.Θ, με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο το χρώμα των παπουτσιών του, που ταυτιζόταν με εκείνο ατόμου με παντελώς διαφορετικό σωματότυπο.

Ο Παναγιώτης Κετίκης στερήθηκε την ελευθερία του για ενάμιση περίπου μήνα, γιατί εκείνο το βράδυ διάλεξε να φορέσει ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια, για να διασκεδάσει σε πάρτι που γινόταν την ίδια ώρα σε άλλο χώρο του Α.Π.Θ. Ο κατασταλτικός μηχανισμός το θεώρησε χρυσή ευκαιρία για να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα και να τρομοκρατήσει τους/τις φοιτητές-ριες.

Στη δίκη του Π. Κετίκη, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, οι ανυπόστατες κατηγορίες δεν μπορεί παρά να πέσουν. Η η αθωότητα του Π. Κετίκη είναι αυταπόδεικτη.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πεποίθηση πως, έστω και μετά από τόση ταλαιπωρία η «τυφλή» δικαιοσύνη θα αποδώσει και τις ανάλογες ευθύνες σε όσες-ους φυλάκισαν έναν νέο άνθρωπο άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: