Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Στήριξη στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Αιγινίου


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα διόδια Αιγινίου, καταγγέλλει εξαγορά συνειδήσεων από την ΑΙΓΑΙΟ ΑΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει
Νιώθουμε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ότι ενώ βρισκόμαστε σε πλήρη αγωνιστική περίοδο εναντίον της κατασκευής των νέων διοδίων στο Αιγίνιο, η ανάδοχος εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» τώρα έκρινε σωστό να κάνει χορηγία 9.000 Ευρώ προς τους αθλητικούς συλλόγους του Αιγινίου, όπως το ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αιγινίου στις 15-11-08 σε χορό αθλητικού συλλόγου.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια «καραμέλα». Μια κίνηση που ουσιαστικό στόχο έχει την εξαγορά των συνειδήσεων μας. Είναι μια προσφορά με ανταλλάγματα που επιχειρεί να αναστείλει τους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών της Πιερίας.

Η υπόσχεση της χορηγίας γίνεται τώρα που προετοιμάζεται η μεγάλη συγκέντρωση στο Αιγίνιο, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, ενάντια στα διόδια. Γιατί δίνεται μόνο στους Αθλητικούς φορείς του Αιγινίου; Γιατί δεν χορηγούν και τα σωματεία του Κολινδρού, της Μεθώνης, της Πύδνας, της Κατερίνης, του Λιτοχώρου, που και αυτοί βλάπτονται εξ ίσου; Γιατί επέλεξαν αυτήν την χρονική στιγμή;

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σκοπιμότητα κατασκευής και η θέση των νέων διοδίων δεν μελετήθηκαν καθόλου και μόνο επιβάλλονται για να εισπράξουν. Οι αγώνες των πολιτών για την αποτροπή κατασκευής των νέων διοδίων δεν εξαγοράζονται.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Β. Πιερίας στη συγκέντρωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου την Κυριακή 23-11-08 στις 11:30 π.μ. για να μην γίνουν τα Διόδια της υπανάπτυξης.

Για την Επιτροπή Αγώνα
Π. Αγγελίδης, Θ. Ματσκίδης, Α. Νταγλιούδης, Ι. Παραλυκίδου, Γ. Σταυρίδης,

Δεν υπάρχουν σχόλια: