Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Το νοσοκομείο Κατερίνης δεν είναι τσιφλίκι των βουλευτών της Ν.Δ.

Ακέφαλο παραμένει επί πολλές μέρες το Νοσοκομείο της Κατερίνης, αφού οι βουλευτές της Ν.Δ. του νομού ερίζουν και μάλιστα δημόσια, για το ποιος θα επιλέξει τον νέο Διοικητή.

Αποτέλεσμα είναι ένας διοικητικός τραγέλαφος όπου αναγγέλλονται και καταργούνται διοικητές για το Νοσοκομείο εν μια νυκτί.

Την στιγμή που η ανέγερση και λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου απομακρύνεται συνέχεια με ευθύνες της κυβέρνησης, την στιγμή που η Υγεία Νοσεί σε όλη την Ελλάδα, Νοσοκομεία σταματούν τις εφημερίες λόγω μη πληρωμής των εργαζομένων, χειρουργεία κλείνουν και μονάδες εντατικής δεν λειτουργούν από έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την ίδια στιγμή στην Πιερία «τα παιδία παίζει».

Καταγγέλλουμε στον Πιερικό Λαό την πολιτική της Ν.Δ. απέναντι στην Υγεία, καταγγέλλουμε την στάση της αλλά και των βουλευτών της Ν.Δ. στην Πιερία, οι οποίοι θεωρούν το Νοσοκομείο της Κατερίνης τσιφλίκι του κόμματός τους και παλεύουν ποιος θα διορίζει τον Διοικητή, τον Διοικητή της δικής του επιρροής για να κάνει το Νοσοκομείο παράρτημα του πολιτικού του γραφείου, προσφέροντας ρουσφέτια και εκμεταλλεύοντας τον πόνο των συνανθρώπων μας.

Καλούμε τον Λαό της Πιερίας να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα των ιατρών και νοσηλευτών για καλύτερη δημόσια υγεία, τον καλούμε να αγωνιστεί για την άμεση αποπεράτωση και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, τον καλούμε να καταδικάσει την στάση της κυβέρνησης και των βουλευτών της Ν. Δ. στο νομό στην επιλογή του νέου Διοικητή, τους καλούμε να απαιτήσουν η επιλογή του Διοικητή να υπακούει στις αρχές της αξιοκρατίας και όχι στον κομματισμό και στο ρουσφέτι.

Η υγεία δεν είναι λάφυρο για ρουσφέτια στα χέρια της κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών της.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΝ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: