Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Όχι άλλα διόδια - Πρόσκληση σε ανοικτή συγκέντρωση στο Αιγίνιο

Πρόσκληση σε ανοιχτή συγκέντρωση προς όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της Πιερίας, αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ και της παραχωρησιούχου εταιρείας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε», απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα για την μη κατασκευή νέων διοδίων στο Αιγίνιο.
Η Επιτροπή Αγώνα, που συγκροτήθηκε πρόσφατα στο Αιγίνιο, αποφάσισε να διοργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου, προκειμένου να ακουστούν οι ενστάσεις των κατοίκων για τη δημιουργία νέων διοδίων και να κατατεθούν οι απόψεις και οι θέσεις των βουλευτών, των δημάρχων και των φορέων του νομού.

Προηγήθηκε μια λαϊκή συνέλευση στο Αιγίνιο, με πρωτοβουλία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΝ, όπου διατυπώθηκαν έντονες αντιδράσεις για το νέο «χαράτσωμα» των οδηγών και για τον αντιαναπτυξιακό, για την περιοχή, ρόλο που πρόκειται να παίξει η ύπαρξη νέου σταθμού διοδίων σε απόσταση λόγων μόλις χιλιομέτρων από τον σταθμό των Μαλγάρων. Επιπλέον επισημάνθηκε ο ορατός κίνδυνος αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου του οικισμού του Αιγινίου, σύμφωνα με το ιστορικό προηγούμενο του δήμου Ανατολικού Ολύμπου, οι δημοτικοί δρόμοι του οποίου δέχονται την κυκλοφορία φορτηγών που παρακάμπτουν, για λόγους οικονομίας, την εθνική οδό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαμαρτυρίες των κατοίκων δεν είναι καλοδεχούμενες από την παραχωρησιούχο εταιρεία, η οποία, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα, ξήλωσε τα πανό με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ», που είχε αναρτήσει η Επιτροπή στον κόμβο του Αιγινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: