Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ


Με την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου μας ξεκίνησε και επίσημα η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Στις εκλογές αυτές θέλουμε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική που αμετανόητα θέλουν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν οι δυο πολιτικές οικογένειες της ευρωπαϊκής δεξιάς και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, του κ,. Μπαρόζο και του κ. Αλμούνια. Αυτή τη φορά πρέπει να κυριαρχήσουν οι ανάγκες των πολλών, των εργαζόμενων, της νεολαίας, όλων όσων δουλεύουν σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Να κυριαρχήσουν οι δικές τους ανάγκες.
Η οργή και η δυσαρέσκεια πρέπει να διοχετευθεί στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε το βράδυ της 7ης Ιούνη να έχουμε έναν ισχυρό πολιτικό σεισμό ικανό να αλλάξει τα πράγματα, ικανό να μπλοκάρει τις πολιτικές των σκανδάλων και της κρίσης, ικανό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη ανατροπή στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι πολύ παραπάνω από το άθροισμα των συνιστωσών του. Είναι ένα ψηφοδέλτιο που εκφράζει τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Και για πρώτη φορά επιλέξαμε την ίση συμμετοχή και παρουσία ανδρών και γυναικών. 50% άνδρες, 50% γυναίκες.
Είναι ένα ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα, που εκπροσωπεί τα σημαντικότερα κινήματα που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στη χώρα μας, εκπροσωπεί κοινωνικές κατηγορίες. Και πιστεύουμε ότι μπορεί το ψηφοδέλτιο αυτό να αγκαλιάσει τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς και των εργαζόμενων για μια άλλη πορεία για τον τόπο.
Τα προβλήματα που διογκώνονται από τη πολιτική των κυρίαρχων δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και αφορούν όλους τους λαούς της Ευρώπης, έχουν αγγίξει και με το παραπάνω και τους εργαζόμενους ,τους αγρότες , τις γυναίκες, τους νέους, τους πολίτες του νομού μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το περιβάλλον, για τα κοινωνικά δικαιώματα, για τη μόρφωση και τον πολιτισμό θα εντείνει τις προσπάθειες του να σταθεί ακόμα πιο κοντά στους αγώνες των ανθρώπων που πλήττονται από τις πολιτικές της αδιαφάνειας , της ασυδοσίας και της λογικής «τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009
ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ευρωβουλευτής
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΝΙΑ, ηθοποιός
ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΠΑΝΟΣ, οικονομολόγος
ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, οικολογικός χώρος, Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα, κίνημα Ασωπού
ΘΕΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, πρ. ευρωβουλευτής, πρ. Γεν. Γραμμ. ΓΣΕΕ
ΝΤΙΛΕK ΧΑΜΠΙΠ, κοινωνιολόγος, Θράκη
ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, συγγραφέας
ΤΑΧΤΑΛΙΔΟΥ ΝΤΙΝΑ, συνδικαλίστρια, πρόεδρος συνδικάτου Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Β.Ελλάδας και αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΜΙΝΕΡΒΑ
ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, οδηγός δικύκλου (courier)
ΦΩΤΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ, πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής σωματείου εργαζομένων με Stage
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, αγρότης, Λάρισα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, δικηγόρος, ειδική στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρώπινα δικαιώματα, Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου
ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, γιατρός, πανεπιστημιακός, Γιάννενα
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΝΑΝΤΙΑ, γιατρός, αντιρατσιστικό κίνημα, Πάτρα
ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ, συνδικαλιστής, Ιταλός
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Σωματείο ΟΛΠ
ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ηθοποιός
ΡΙΣΜΑΟΥΪ-ΣΙΝΟΓΛΟΥ ΝΟΡΜΑ, ιδιωτική υπάλληλος, Παλαιστίνια, μέλος του συλλόγου Alawda
ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, πανεπιστημιακός
ΚΑΝΤΙΤΖΑ ΣΑΝΚΟ, μετανάστρια β' γενιάς, σπουδάστρια - Δεν έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια




ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: