Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Δυναμική η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Δεν θα πληρώσου εμείς την κρίση σας




Ο χαιρετισμός του Στέργιου Καστόρη εκπροσώπου της Αυτόνομης Παρέμβασης
«Συναδέλφισες και συνάδελφοι.
Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται κάτω από το βάρος της Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.
Κάτω από την απειλή της φτώχειας της ανεργίας της καταστολής της καταπάτησης όλων των δικαιωμάτων εργασιακών και δημοκρατικών για όλους τους εργαζόμενους. Τραπεζίτες και επιχειρήσεις με ανοικτή στήριξη και προτροπή από την κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και την ουσιαστική συμφωνία της ηγεσίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προετοιμάζουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις, και ακόμη πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ήδη πολλά εργοστάσια κλείνουν και πετούν στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους ενώ άλλα τους θέτουν σε διαθεσιμότητα με τον εκβιασμό κλεισίματος. Την ίδια στιγμή που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες όπως τα 28 δις. που χαρίζουν τεράστια ποσά του ΟΑΕΔ δήθεν για την αντιμετώπιση της Ανεργίας, την ίδια στιγμή φορτώνει τους εργαζόμενους με άλλα όλο και πιο σκληρά μέτρα.
Στην ίδια γραμμή κινούνται όλες οι κυβερνήσεις στην Ε.Ε. και το ίδιο θράσος δείχνουν οι επιχειρήσεις και οι τραπεζίτες με τους Έλληνες συναδέλφους όπως ο Μίχαλος ο Μυλωνάς ο πρόεδρος του ΣΕΒ και άλλοι που εφαρμόζουν εβδομάδα 3 ημερών ή λιγότερες ώρες δουλειάς καθημερινά με αντίστοιχη μείωση μισθών.
Τι στιγμή που το συνδικαλιστικό κίνημα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της γενικής αντεπίθεσης των εργαζομένων, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ στην ΓΣΣΕ στήνει διάλογο με τον ΣΕΒ υποτίθεται για την έξοδο από την κρίση αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους και επιτρέπει στην εργοδοσία να απολύει, να μειώνει αποδοχές, να ελαστικοποιεί ακόμα παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις. Χέρι βοηθείας στην συμβιβαστική πολιτική της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνει η ηγεσία του ΠΑΜΕ με την απομονωτική και διασπαστική τους τακτική.
Το σύνθημα « δεν θα πληρώσου εμείς την κρίση σας» που αντηχεί σήμερα σε όλες τις πόλεις του κόσμου σε όλες τις γλώσσες ας αποτελέσει την αρχή της απάντηση στην βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που θέλει να μας επιβάλει ο καπιταλισμός. Ας αποτελέσει την αρχή σε νέους μεγάλους αγώνες που δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια και να νομοσχέδια της κυβέρνησης και όποιας κυβέρνησης του κεφαλαίου που θα ακολουθήσει.
- Να παλέψουμε για μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας των απολύσεων και προστασίας Ανέργων.
- Για να μην περάσει το αντεργατικό μέτρο της μείωσης των ημερών ή των ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση των μισθών.
- Για 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών.
- Για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.
- Για κατώτερο μισθό 1300 ευρώ και σύνταξη 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.
-Για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
- Για πλήρη και σταθερή εργασία σε όλους
- Για αύξηση δαπανών για παιδεία και υγεία
- Για αύξηση δαπανών για την παιδεία και υγεία.
- Για άμεση πρόσληψη 100.000 ανέργων σε αυτούς του τομείς.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Ένα μεγάλο κύμα αγώνων ξεκίνησε και σαρώνει την Ευρώπη. Στην Γαλλία την Ιταλία στην Ισπανία στην Αγγλία οι εργαζόμενοι συντονίζονται για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους για να ηττηθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές για μια Ευρώπη των λαών και ΟΧΙ των τραπεζών για μια Ευρώπη της Ειρήνης της Αλληλεγγύης για μια Ευρώπη των Εργαζομένων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: