Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣΤο περιβάλλον πάνω από τα κέρδη

Με αφορμή τη ρύπανση ρέματος με λύματα γαλακτοκομικής μονάδας
Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Ν. Χράνης και της ευρύτερης περιοχής για την προστασία τους από τη ρύπανση του ρέματος με λύματα γαλακτοκομικής μονάδας. Το ρέμα το οποίο τέμνει την Π.Ε.Ο. Κατερίνης Θεσσαλονίκης στο 3ο χιλιόμετρο και διέρχεται δίπλα από τον Οικισμό της Ν. Χράνης, είναι αποδέκτης λυμάτων γαλακτοκομικής μονάδας, έχει απασχολήσει πολλές φορές τους κατοίκους από την ανυπόφορη δυσοσμία που δημιουργείται, έχει έρθει πολλές φορές σαν θέμα στη δημοσιότητα αλλά αποτέλεσε και προϊόν εισαγγελικής έρευνας, όλα αυτά όμως, όπως φαίνεται χωρίς αποτέλεσμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το περιβάλλον πρέπει να είναι πάνω από τα κέρδη. Κανένα κέρδος οποιουδήποτε επιχειρηματία δεν μπορεί να είναι ανώτερο από την προστασία του υπεριβάλλοντος. Δεν μπορεί στο όνομα του κέρδους ή της δήθεν μείωσης του κόστους παραγωγής, να υποφέρει η ευρύτερη περιοχή με δυσοσμία, να επιβαρύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας, η θάλασσα και οι ακτές μας με τα λύματα που μεταφέρονται με τα ρέματα.
Τα ρέματα αντί να είναι χώροι πρασίνου, περιπάτου, και αναψυχής μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους, σε αποδέκτες λυμάτων, σε φορείς επιβάρυνσης του περιβάλλοντος σκόπιμα ή όχι.
Καλούμε τις αρμόδιες ελεγκτικές να εφαρμόσουν το νόμο, να ελέγξουν τους όρους λειτουργίας του βιολογικού σταθμού της μονάδας, να μην γίνεται το ρέμα υποδοχέας λυμάτων αλλά να συνδεθεί η μονάδα με τον Βιολογικό Κατερίνης στέλνοντας εκεί τα επεξεργασμένα λύματα. Καλούμε τη Νομαρχία και την ΤΕΔΚ να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αποκομιδής αντικειμένων τα οποία δεν δέχεται ο ΧΥΤΑ και σήμερα ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε ρέματα και παράνομες χωματερές.
Τους καλούμε να προχωρήσουν σε εργασίες καθαρισμού, διαμόρφωσης του ρέματος και μετατροπή του σε πνεύμονα πρασίνου, χώρου περιπάτου και αναψυχής.
Καλούμε τους κατοίκους της Ν. Χράνης, της ευρύτερης περιοχής και όλης της Πιερίας, σε ενωτικό και συντονισμένο αγώνα. Τους καλούμε να πάρουν στα χέρια τους τη προστασία του υπεριβάλλοντος, της υγείας τους, της ανάπτυξης του τόπου σε όφελος των πολιτών και όχι σε όφελος του κέρδους.
Και για το περιβάλλον, ΣΥΡΙΖΑ. Για τις ανάγκες των πολλών. Να αντιστρέψουμε την οικολογική κρίση. Με τα κινήματα των πολιτών , με την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Κατερίνη 1 / 6 /09

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: