Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ευχαριστούμε κ. Μητσοτάκη, δεν θα πάρουμε

Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου του ΣΥΝ Πιερίας
Με αφορμή την πρόταση για εισιτήριο στον ΟΛΥΜΠΟ.
Πρόταση για εισιτήριο στον ΟΛΥΜΠΟ (10 ευρώ;) έκανε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τον ΟΛΥΜΠΟ ως πρόεδρος της της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με συνοδεία όμως των βουλευτών των παραγόντων των ΟΤΑ της Ν.Δ.
Η πρόταση αυτή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε ως απάντηση στο αίτημα χρηματοδότησης του Φορέα Προστασίας του ΟΛΥΜΠΟΥ από το κράτος , ενός φορέα που υποχρηματοδοτείται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο του για την προστασία και την ανάδειξη του ΟΛΥΜΠΟΥ.
Η πρόταση για εισιτήριο είναι συνεπής στην πολιτική της Ν.Δ. μιας πολιτικής που λέει όλο και λιγότερους φόρους στο κεφάλαιο και τα πολύ υψηλά εισοδήματα από τη μια , και αύξηση των εμμέσων φόρων από την άλλη , φόρων που επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση της Ν.Δ. να καλύψει μέσα από τις δημόσιες δαπάνες την χρηματοδότηση του Φορέα Προστασίας του Ολύμπου, αντί να προχωρήσει στην επέκταση του Εθνικού Δρυμού, στην κατάργηση του Πεδίου Βολής, στην απόρριψη των διεκδικήσεων της Μονής του Αγ. Διονυσίου, αντί να πάρει μέτρα προστασίας και ανάδειξης του Παγκόσμιου μνημείο που είναι ο ΟΛΥΜΠΟΣ προτείνει σήμερα δια στόματος Μητσοτάκη την επιβολή εισιτηρίου για τους επισκέπτες του Ολύμπου με επόμενο βήμα πιθανά την ιδιωτικοποίηση.
Σήμερα που το πεδίο βολής επεκτείνεται κατά 1.500 στρέμματα και αναβαθμίζεται ο στρατιωτικός του ρόλος, σήμερα που η Μονή Αγ. Διονυσίου διεκδικεί εκτάσεις και εμπορικές – παραγωγικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του ΟΛΥΜΠΟΥ,
σήμερα που αρχίζουν δειλά δειλά να συζητιούνται επενδυτικά σχέδια για τον ΟΛΥΜΠΟ μπαίνοντας στους στόχους των κερδοσκόπων, είναι καθαρό ότι η προστασία του ΟΛΥΜΠΟΥ δεν μπορεί να εξαντλείται σε υπογραφές και ψήφους στην παγκόσμια ψηφοφορία για την ανάδειξή του Ολύμπου ως ένα από τα επτά παγκόσμια μνημεία της φύσης.
Καλούμε τους πολίτες να καταδικάσουν και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές την πρόταση Μητσοτάκη, να καταδικάσουν τις πολιτικές της Ν.Δ. για το περιβάλλον και τον Όλυμπο ειδικότερα, καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, τη μόνη πολιτική δύναμη που δίνει με συνέπεια τη μάχη για τη προστασία του περιβάλλοντος και στην Πιερία .
Καλούμε τους πολίτες να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ανάδειξη και προστασία του Ολύμπου, για να μείνει μακριά από τα οικονομικά συμφέροντα, να γίνει δύναμη αειφόρου ανάπτυξης.

Και κάτι ακόμα κ. Μητσοτάκη. Μπορεί το πεδίο Βολής να είναι παλιά ιστορία που αφορά τα κόμματα τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ όμως η επέκτασή του είναι τωρινή και αφορά εσάς.
Κατερίνη 31/5/09
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: