Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Δημοτική αρχή που εμείς θα εμπιστευόμασταν θα έπρεπε να έχει σαν κύριο μέλημά της την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και των φορέων, για τα μεγάλα έργα που πρόκειται να κατασκευασθούν.
Τα έργα στον Πέλεκα ξεκίνησαν μετά από πίεση της τοπικής κοινωνίας μέσω των κινημάτων της.
Το πιο λογικό θα ήταν ο Δήμαρχος να ενημερώσει πρώτα και πριν ξεκινήσουν τα έργα , τους δημότες και σίγουρα τους ενεργούς πολίτες που αγωνίζονται για την ανάπλαση της περιοχής.
Αντί για αυτό τα έργα ξεκίνησαν χωρίς καμία ενημέρωση με ελλιπείς έως ανύπαρκτες μελέτες και χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όταν τελικά συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο απουσίαζε τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Στη συνεδρίαση δεν δόθηκε ο λόγος σε φορέα που θέλησε να εκφράσει τις απορίες την αγωνία και πιθανόν τη διαφωνία του.
Πως θέλει τους δημότες η παράταξη «Πολίτες σε Δράση»;
Φιμωμένους ,ανενημέρωτους , αμέτοχους , παθητικούς δέκτες κάθε επιλογής της “πεφωτισμένης” ηγεσίας του Δήμου;
Η δημοκρατία στην οποία εμείς πιστεύουμε επιφυλάσσει έναν άλλο ρόλο στους πολίτες .
Το δημότη τον θέλουμε ενεργό, συμμέτοχο, σύμμαχο και συνεργάτη.
Οι σωστές αποφάσεις δεν έχουν τίποτε να κρύψουν και τίποτε να φοβηθούν. Δεν αποφεύγουν τον κοινωνικό έλεγχο τον επιδιώκουν. Μόνο έτσι μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη που πρέπει να έχει ο πολίτης στις αρχές και που τόσο πολύ έχει χαθεί στις μέρες μας όχι με ευθύνη των πολιτών αναμφίβολα.
Τα αίτημα των κατοίκων της πόλης μας για ανάπλαση της περιοχής είναι καθολικό. Ο Πέλεκας θα ενταχθεί στην πόλη θα ενοποιηθεί μ’ αυτή, θα αποτελέσει έναν χώρο ανάσας, δημιουργίας, ξεκούρασης, άθλησης και πρασίνου. Ένα χώρος πολιτισμού ενοποιημένος με το πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και την περιφερειακή τάφρο.
Οποιαδήποτε προσπάθεια για ματαίωση αυτών των προσδοκιών θα μας βρει στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα κινήματα των πολιτών.
Τα έργα μπορεί να έχουν μια μόνο κατεύθυνση:
Την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών.




ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: