Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΟΛΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

Μεθώνη – Αγαθούπολη – Καταχάς – Ελευθεροχώρι δέχονται εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες της γιατρού του αγροτικού ιατρείου της Μεθώνης. Από μια μέρα την εβδομάδα στις τρεις κοινότητες και δύο μέρες στην έδρα του ιατρείου. Εξυπηρετεί κυρίως υπερήλικες και κατάκοιτους. Κάθε φορά οι επισκέπτες των ιατρείων έφθαναν έως και τους πενήντα ασθενείς.
Από την Δευτέρα τα χωρία δεν έχουν γιατρό.
Η γιατρός θα εργάζεται στο Κ.Υ. Αιγινίου κατόπιν εντολής του προϊσταμένου. Έτσι οι ασθενείς θα πρέπει να πηγαίνουν στο Αιγίνιο με την ανύπαρκτη συγκοινωνία ή με ταξί ή να τους μεταφέρουν συγγενείς και φίλοι με γιώταχι.
Μετά την μετακίνηση της γιατρού στο Κ. Υ. Αιγινίου μοιράστηκαν χαρτάκια προτεραιότητας έως το νούμερο τριακόσια τόσο, για να τους καλημερίσει μόνο ήταν απαραίτητο ένα εικοσιτετράωρο, αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών και συνοδών.Η εξωφρενική αυτή απόφαση λένε οι πληροφορίες ήταν του Διευθυντή του Νοσοκομείου μετά από αίτημα του διευθυντή του Κ. Υ. Αιγινίου, ( Ο λόγος είναι ότι το Κ. Υ. έχασε από την δύναμη του τρεις γιατρούς δύο με άδεια και ένας με απόσπαση στην Θεσ/νίκη ).
Το Αλαλούμ να καλύψεις κενό δημιουργώντας άλλα κενά και να υποβάλλεις σε αφάνταστη ταλαιπωρία όλους τους κατοίκους της βόρειας Πιερίας και ιδιαίτερα ηλικιωμένους και ασθενείς είναι απερίγραπτο. Βασικά οι ελλείψεις όπου δημιουργούνται πρέπει να συμπληρώνονται άμεσα και αυτό θα ήταν δυνατόν εάν το Νοσοκομείο είχε ικανή δύναμη γιατρών και ο προγραμματισμός να ήταν ενιαίος.
Όλη η Πιερία υποφέρει από την έλλειψη γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, σε όλες τις αμμουδιές από την μία άκρη έως την άλλη άκρη ξεφυτρώνουν εποχιακά ιατρεία (κλείνουν το χειμώνα ) και ανεξέλεγκτα γιατροί εξασκούν το επάγγελμα χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Άμεσες προσλήψεις και κάλυψη των κενών θέσεων
Ο Συνασπισμός ζήτησε να γίνουν 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο σαν μέσο αντιμετώπισης της κρίσης, μας κατηγόρησαν για κρατιστές αυτοί που διορίζουν με stages και τους κάνουν μόνιμους με ρουσφέτι του βουλευτή, του υφυπουργού και του υπουργού αυτοί που καλύπτουν μόνιμες ανάγκες με επικουρικούς. Παραδείγματα έχουμε και στο νομό. Στόχος η εξαγορά συνειδήσεων
Τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι σαράντα πέντε χιλιάδες θέσεις και από αυτές οι πέντε χιλιάδες είναι κενές οργανικές γιατρών. Αυτές οι ελλείψεις « στέγνωσαν »και την βόρεια Πιερία από γιατρούς. ΟΙ ελλείψεις όπως και η αναμονή ότι κάποτε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του καινούργιου Νοσοκομείου συντηρούν την άθλια κατάσταση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη ( αγροτικά ιατρεία χωρίς γιατρούς, τα δύο Κέντρα υγείας Αιγινίου και Λιτόχωρου να υπολειτουργούν ) , το ίδιο συμβαίνει και με την δευτεροβάθμια περίθαλψη ( Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ).
Όλα μαζί συνθέτουν μία απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο της Υγείας στην Πιερία

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
ΖΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΘΩΝΗ ΑΜΕΣΑ

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΣΤΑ Κ. Υ. ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: